ОТНОВО МЕДАЛИ ЗА СТРЕЛЦИТЕ

С два медала - златен за Теа Димитрова и бронзов за Боян Йорданов, се завърнаха състезателите на СК „Снайпер-92“ – Силистра от Държавното първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие за мъже, жени, юноши и девойки.

И двете отличия са от стрелбата с пушка, спечелени от бивши възпитаници на Спортно училище „Дръстър“ - Силистра. Много оспорвано бе състезанието при девойки старша възраст, където Теа Димитрова спечели осмата си републиканска титла. Заедно с нея на финал влезе и Гергана Иванова, която  се нареди сред шесте най-добри.

Възпитаникът на ПГСУАУ „Ат. Буров“ Боян Йорданов постигна личен резултат при юношите младша възраст, което говори за постоянство и трудолюбие от негова страна. Доказателството за това е, че за трета поредна година той е неизменно в тройката във възрастовата си група на това първенство. В същата възрастова група, също с личен резултат, на десето място се класира деветокласникът от спортното училище Георги Георгиев.

На финал успя да влезе и Андриян Ангелов в стрелбата с пистолет при мъжете, който се класира седми, а заедно с Жоро Димов и Живко Събев се наредиха отборно на четвърто място. В състезанието при юноши старша възраст една точка не стигна на дванадесетокласника от спортното училище Явор Петров да влезе на финал и в крайна сметка се класира на девето място.

Но от долу идва добра смяна. Само преди десетина дни във Варна се проведе държавен турнир „Купа Варна“. На него учениците от Спортно училище „Дръстър“ показаха способностите си, резултат от двуразовите ежедневни тренировки. При момчетата в стрелбата с пистолет своя първи медал, и то златен, спечели шестокласникът Димитър Димитров, Севдим Емурла, IX клас, се окичи с бронз, а осмокласникът Кольо Колев се класира шести.

Момичетата в стрелбата с пушка не останаха назад. Ванина Илиева отново бе на най-високото стъпало на почетната стълбичка, а Камелия Славова спечели бронзовото отличие. Всички те в момента тренират още по-усилено, защото в средата на март в Търговище предстои да се проведе държавното първенство за момичета и момчета.

 

 

 

 

: