ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ГЕОРГИ ПАНЕВ ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

Изключително силно плуване направи Георги Георгиев, който стана шампион на България при мъжете за първи път на 100 м „Св. стил“. Той се окичи и с два сребърни медала – на 50 м „Св. стил“ и на 50 м „Бътерфлай“.

В провелото се в София Държавно първенство по плуване в 50-метров басейн за мъже и жени, Плувен клуб „Доростол“ - Силистра участва с четирима състезатели – Георги Георгиев и Богомил Яковчев от Спортно училище „Дръстър“ - Силистра, и Виктор Попов и Мирослав Миткин от ЕГ „П. Яворов“ – Силистра. В състезанието премериха сили 550 участници от 42 клуба в страната.

Много добре плуваха  Виктор Попов /възраст юноши/, който се класира единадесети при мъжете на 50 м „Бътерфлай“, и Богомил Яковчев на 50 м „Гръб“, на който обективни фактори попречиха да даде по-добър резултат. Постиженията си подобри и Мирослав Миткин.

Така на дванадесетокласника Георги Георгиев през май му предстоят не само матури, но и участие в Балканиада, а след това и в турнир – квалификация за световно първенство. Дали ще успее във всичко – времето ще покаже! Успех!

: