БЛАГОДАРНОСТ ЗА ОКАЗАНА ПОМОЩ В НАЧАЛОТО НА НОВАТА 2017/2018 УЧЕБНА ГОДИНА

„Колеги,

Ползотворна и успешна нова учебна година!

Ние, от училище „Аз съм българче“ в Бремен, Германия, искаме сърдечно да ви благодарим за оказаната помощ - изпращането на учебници за нашите деца.

Щастливи сме, че вашето училище е сред приятелите на семейството на „Българчетата“ .

Името на Спортно училище „Дръстър“ - Силистра ще бъде вписано в нашата специална книга за дарения, която ще свиделства във времето кой и как е помогнал, за да се съхрани българското.

Поздрав!“

Тези мили думи пристигнаха на училищната електронна поща в навечерието на откриването на новата учебна 2017/2018 година. Ето как се стигна до това благодарствено писмо.

През лятната ваканция г-жа Кина Маринова, старши учител по английски и руски език в Спортно училище "Дръстър", научава от Фейсбук-приятелка, че Българското неделно училище "Аз съм българче" в гр. Бремен, Германия, изпитва остра нужда от учебници и решава да помогне. Обръща се към ръководството на спортното училище, което, от своя страна, веднага откликва с ентусиазъм. Изпратени са всички желани учебници - по български език и литература, история и география. Всичко бе организирано така, че те да са в Германия преди старта на новата учебна година. Щастливи сме, че успяхме да зарадваме българчетата там.

Ръководството и педагогическата колегия също пожелават успешна, изпълнена с емоции и нови знания учебна година на учителите и учениците в българското училище в гр. Бремен, Германия.

 

 

 

: