ДОБЛЕСТНА ПОСТЪПКА НА ВЪЗПИТАНИЧКИ НА УЧИЛИЩЕТО

 На 25.09.2017 г., на път за училище, двете джудистки от Спортно училище „Дръстър“ – Силистра, намират смартфон с лична и дебитна карта в калъфа му. Момичетата не се поколебават как да постъпят. Те се свързват с директора на Центъра за настаняване от семеен тип, в който двете прибивават, и заедно отиват в Полицията. Научавайки за това, директорът на ОДМВР – Силистра старши комисар Кристиян Петров ги кани в кабинета си, за да ги похвали за доблестната им постъпка. След което спортистките най-сетне стигат и до училище. Нито дума не казват пред своите съученици и съотборници, пред учителите си. За постъпката им всички разбират от местната преса и от получените в училището поименни благодарствени адреси, подписани от старши комисар Кристиян Петров.

Директорът на спортното училище Петър Цветков събра училищната общност и поднесе поздравленията на учителския и треньорския колектив към двете спортистки. Той им връчи официално адресите и подчерта в обръщението си към всички присъстващи ученици, че с действията си двете момичета нагледно доказват особения тип характери на спортистите – борят се докрай, гордеят се с постигнатото, но не протягат ръка към чуждото. Не го задържат и ако случайно попадне у тях. Директорът добави още, че спортът не само учи на дисциплина, но и изгражда личности като тези две джудистки, с които училището да се гордее.

Интересното е, че този случай не е прецедент за Йоанна, защото за втори път намира и предава в полицията изгубен телефон. Тя редовно участва в държавни първенства и турнири по джудо, самбо, борба и джу-джицу и има повече от 20 медала в актива си. Преди няколко години на Балканиадата по джудо се класира на пето място. Заради отличните си постижения бе избрана сред десетте най-добри спортисти на спортното училище за 2016 година под номер 8, а през месец май 2017 г. стана спортист на месеца.

Съотборничката й Гергана Златева също е носител на медали от състезания в същите спортове.

: